Så har altså de mindre kloke hodene som styrer skuta de kaller Norge gjort det igjen. Det holder liksom ikke at vi skal renske vekk alt som er av ulv, gaupe og jerv her i landet – men nå skal vi også ta bjørnen! Vi kan da ikke ha noen levedyktig rovdyrstamme her, det er jo klart. Hvordan skulle vel verden sett ut dersom vi hadde en *gisp* naturlig natur? Måtte Regjeringa forby!!!

6000 norske jegere tråkker altså rundt i skauen i disse dager, med et lønnlig håp om å få Bamse Brakar med seg hjem så de kan legge ham foran peisen og riktig briske seg med hvor store, sterke og flinke de selv er. For det krever jo virkelig sitt mot, kløkt og styrke for å presse en finger mot en trigger mens munningen peker sånn omtrentlig mot der man antar dyrehjertet er lokalisert.

Jeg vet ikke nøyaktig hvor mange bjørner vi har – ingen gjør det. Det er derfor de undersøkte halve landet i fjor, og venter på svaret fra resten av landet nå. Jeg vet bare at vi har altfor få av dem som det er. 6000 jegere. 12 bjørner som skal felles. Flere dager. Det er vel ikke akkurat som det mysser av dem da, eller?

Miljøstatus i Norge har følgende å melde:

De siste årene er det registrert mellom 3 og 6 årlige ynglinger av bjørn i Norge, alle ynglingene er registrert i grenseområdene mot Sverige og Russland/Finnland. Det nasjonale bestandsmålet er fastsatt til 15 årlige ynglinger.

Med andre ord har vi altså litt å gå på før bestandsmålet er nådd – og nå skal vi altså felle 12 av det tidligere totalfredede dyret. Det får man jo kalle hensiktsmessig. Ikke.

Atter en gang registrerer jeg også at det jamres over denne jævla sauen. Stakkars. Den dør jo der ute. Den kan jo ikke leve med slike trusler!

For ikke lenge siden var det store oppslag om at ulv hadde tatt sånn omtrent 30 sau. Dette medførte store debatter både på Holmgang og gudene må vite hvor. Det var synd på sauen igjen. Ulven måtte utryddes – igjen. Men hva skjer når 32 sauer ble tatt av toget rett etterpå – og så, noen dager senere, når sju sauer ble drept av lynnedslag?

Nada. Absolutt ingenting.

Ingen jamrer om de stakkars, stakkars sauene som ble mosa av toget menneskene faktisk plasserte der, og ingen foreslår å sette opp lynavledere. Neida. For sånn er det jo bare. Det må man da forstå.

Og det er vel kanskje muligens det eneste jeg kan gi dem rett i.

SÅNN ER DET BARE!

Vasser du ut i ei elv uten å ha på gummistøvler, så blir du våt på beina.

Setter du sau ut i villmark uten å passe på den, så utsetter du den for en viss risiko.

Antagelig er sjansen for at sauen din drukner i ei hengemyr, faller utfor en skrent eller tilogmed sjøldauer betraktelig mye større enn at det kommer et stort, stygt rovdyr og spiser den opp.

I forigårs var det fårikålens dag. Jeg håper dere nøt den til fulle.

Jævla fehuer.

Reklamer