Da har jeg lagt og grubla over mitt aller første seriøse tarotlegg på årevis, og her er resultatet. Mønsteret jeg har brukt, er dette:

**********1**********
*****2*********3*****
***4*************5***
*****6*********7*****
**********8**********
**********9**********

1. Vil jeg bli gravid?
2. Hva jobber for meg?
3. Hva jobber mot meg?
4. Hvordan kan jeg styrke det som jobber for meg?
5. Hvordan kan jeg svekke det som jobber mot meg?
6. Fysisk tilstand og råd for denne
7. Psykisk tilstand og råd for denne
8. Det beste jeg kan gjøre nå
9. Resultat

Here we go:

1. Vil jeg bli gravid? – The Four Winds (1 av Luft)

Dette kortet lover godt, da det indikerer nye begynnelser så som en fødsel eller å starte en familie. Jeg tolker det derfor dithen at ja, jeg vil bli gravid. Tolkningen i boka (måtte jukse litt) sier at «you will see the coming and going of the issue at hand within a year and a day». Hvis jeg forstår dette riktig, så er jeg gravid innen et år har gått.

2. Hva jobber for meg? – Loneliness (5 av Jord)

Jord er et meget konkret og håndfast element, og disse korta snakker ofte om faktiske ting som skjer eller har skjedd. Loneliness er et kort som handler om negative ting som har festa seg og som har gitt konsekvenser i forhold, arbeidssituasjon eller lignende. Og ja, jeg hadde et lite privat helvete i den forrige jobben min – som også var en barnehage og dermed kan ha hatt konsekvenser på «gravid-planet». Kortet forteller også at det er fullt mulig å gjøre om på disse negative energiene og forhindre dem i å forfølge meg resten av livet. Det har jeg gjort, og denne erfaringen jobber for meg nå. Jeg tror nemlig den var et digert hinder for en stund siden, og det er en lettelse å se at den nå ligger i denne posisjonen.

3. Hva jobber mot meg? – Growth (7 av Jord)

Nok en gang snakker vi om jord, og sett i sammenheng med det forrige kortet så er det egentlig på tide å gå videre fra det forrige arbeidsstedet og inn i et nytt. Det har jeg gjort, siden jeg har begynt helt på nytt på en ny skole og et nytt liv. Dette kortet ligger allikevel som et hinder, og det tok meg litt tid å forstå hvordan og hvorfor. Forklaringen ligger i kort nummer 5, som vi kommer til om litt.

4. Hvordan kan jeg styrke det som jobber med meg? – Mastery (3 av Jord)

Tilbake på barnehageproblematikken i kort 2. Mastery handler om å mestre ting, om å bryte gjennom vannskorpa og føle den sinnsyke gleden av å fylle lungene med frisk luft. Jeg tenkte faktisk på dette kortet hver eneste gang jeg kjørte til skolen i høst, fordi det var akkurat sånn det føles. Denne prosessen og denne følelsen skal jeg holde fast ved.

5. Hvordan kan jeg svekke det som jobber mot meg? – The Father (4 av Den Store Arkana)

Dette er et kjempeviktig kort, siden det kommer fra Den Store Arkana. Der hvor korta fra Den Lille Arkana snakker om ting man kan forandre på selv, handler gjerne Den Store Arkana om skjebnen og de større tinga i livet. I dette tilfellet handler det om at man trenger to for å lage en baby. Jeg har kanskje vært så opptatt av mitt eget liv (som i skole og interesser) at jeg helt har glemt å ta vare på mannen i mitt liv. Dette er rett og slett en advarsel: det er helt OK at jeg har funnet meningen med arbeidslivet igjen, men jeg må ikke sette dette over forhold og familieliv. Det har jeg vært dårlig på den siste tida – og vårt seksualliv er en saga blott. Så ja: styrke den maskuline delen i Prosjekt Baby på alle måter jeg kan.

6. Fysisk tilstand og råd for denne – God of Fire (13 av Ild)

For en gangs skyld klarte jeg å tolke et hoffkort, det pleier vanligvis ikke å ligge for meg. Jeg måtte tenke litt, men denne Ildguden er rett og slett kiropraktoren min. Ingen tvil om det. Han kommer gjennom her som en autoritær mann som kan gi gode råd og som også har evner innen healing av noen art. Jeg visste det var lurt å gå til ham – han har nemlig funnet ut at det er trøbbel i bekkenregionen. Jeg har en teori om at en blokkering her kan hindre blodtilførsel til livmor, og kanskje dette er en forklaring på både små blødninger og manglende baby. Så ja: La oss gå mer til Ildguden.

7. Psykisk tilstand og råd for denne – Swiftness (8 av Luft)

For å si det som boka:»Stagnation is swept aside, and new opportunities come quickly to the seeker.». Min psyke er frisk og sunn og fin, med andre ord. Dette handler også om å stole på universet. Jeg innbiller meg at jeg begynner å bli ganske god på det også.

8. Det beste jeg kan gjøre nå – Burden (10 av Luft)

Det beste jeg kan gjøre nå, er å være tålmodig og vente på at en ny syklus skal begynne. I overført betydning er denne fasen av livet mitt snart over – i direkte betydning betyr det at en ny syklus bringer med seg vårt første prøverørforsøk. Det kan det også være snakk om den fysiske og psykiske utrensningen jeg har satt meg selv gjennom i forkant av forsøket. Uansett skal jeg gi slipp på byrdene og ikke bekymre meg for mye.

9. Resultat – Transcendence (20 av Den Store Arkana)

Dette er nok et stort kort, og for å være helt ærlig er dette et kort jeg aldri helt har forstått. Det handler om en fornyelse og en ny syklus i livet, det har jeg fått med meg. Og livet vil nok aldri helt bli det samme etter at jeg har testa positivt, så jeg velger å tro at det er dette den handler om.

Jah. Da vet jeg i alle fall hva jeg har å jobbe med fremover.

Reklamer