kyllingfilet.jpg

Antall porsjoner: 2, men det er alltid mer igjen etter at vi begge er mette (dog skal det sies at vi pleier å steke opp litt mer kylling – kyllingrester kan slenges i en wokblanding dagen etter)

Ingredienser:

2 kyllingfileter
1 løk
2 finhakkede båter hvitløk
1 boks hermetiske, grovhakkede tomater
1 boks tomatpure (eller to, hvis det er de små fra Landlord)
1/2 ts salt
1/4 ts pepper
1/2 ts sukker
1 ts tørket oregano
4 poteter i biter
1 brokkoli

Gjør sådan:

Skrell og del opp poteter i terninger. Kok. Eller dampkok. Dampkokt er bra, da blir det mer næringsstoffer til deg og mindre til kokevannet.

Surr løk og hvitløk i litt olje (rapsolje er bra) til de blir blanke. Sprett opp tomatboksen og hell over. Deretter skal tomatpuréen lide samme skjebne. Rør sammen, og smak til med krydder. Surres på svak varme i 15 minutter.

Potato meets tomato. Bland sammen, sørg for at alt er gjennomvarmt før du legger det et lurt sted som holder på varmen.

Brokkoli deles opp i buketter, og legges i en kjele med vann. Der skal de stå til de såvidt blir møre. Igjen: dampkokt er bra.

Kyllingfiletene krydres så med dertil egnet krydder. Stekes i litt olje (rapsolje er fortsatt bra).

Et voila! Et sunt og riktig så godt måltid er tryllet frem.

Antatt kaloriinnhold:

100 gram kylling: 106 kalorier
50 gram brokkoli: 14 kalorier
200 gram tomatsaus med poteter: 112 kalorier

I alt: 232 kalorier

Til sammenligning vil du kunne spise bare 105 gram grandiosa for den samme «kalorisummen».

Oppskrift og bilde hentet fra Opplysningskontoret for egg og hvitt kjøtt, og kaloriene er regnet ut ved hjelp av SomeBody.