Naturen har alltid vært viktig for meg. Ikke i form av uendelig lange fotturer i skog og mark og stupbratte fjell, men i form av å være i kontakt med den og ikke minst respektere den i det daglige. Jeg tror jeg var 7 år gammel den første gangen jeg sanket urter – inspirert av ei jente på HalvSju som gjorde det samme. Og jeg tror jeg må ha vært den eneste 7.klassingen i min ungdomsskoles historie som noen gang hadde tatt med hjemmelaget urtete på skoletur, vel vitende om at hun kom til å få vondt i magen av like mengder stress og godteri, og derfor kom til å trenge et botemiddel.

Nå er det mange år siden sist jeg sanket urter, og det er nesten like mange år siden jeg aktivt søkte opp naturprodukter i butikkene. I høst bestemte jeg meg atter en gang for å leve etter min overbevisning, og som en direkte konsekvens av dette var jeg nødt til å begynne å orientere meg i den stadig voksende jungelen av naturprodukter. Et sted må man begynne, så da valgte jeg å begynne på kosmetikkdelen av sortimentet. Rett og slett fordi det er disse produktene jeg innbiller meg at jeg bruker mest av, rent bortsett fra mat.

Mine kriterier er som følger: Det må ikke være tilsatt parabener, ftalater eller triklosan i produktene, ei heller Sodium Laureth Sulfate eller andre syntetiske stoffer som farge eller parfyme (naturlig farge og eteriske oljer er selvfølgelig godkjent). Produktene eller ingrediensene må ikke ha vært testet på dyr.

Prosessen med utprøving av produkter kan du finne her, men på denne siden vil jeg for oversiktens skyld legge ut omtale av de produktene som til slutt bestod min personlige test og vant en plass på badehylla mi. De fleste av disse produktene er å få kjøpt i helsekostbutikkene, men for sikkerhets skyld legger jeg linker til norske leverandører samt aktuelle webshops på bunnen av siden.

For de fortjener virkelig all den spalteplassen de kan få.

***********************************************************

På baderomshylla mi nå:

Badeoljer:

Weleda

Lavender Relaxing Bath

Denne holder virkelig det den lover: den er både soothing og relaxing. Flasken inneholder 200 ml, og man skal bruke 1-3 korker i et allerede fylt badekar. Så er det bare å synke nedi og nyte etter beste evne. Luksus til en pris av 169 kroner er slett ikke å forakte. Lavendelbadet har gått inn i mitt utvalg av Ting Man Ikke Kan Leve Uten, og jeg anbefaler den derfor på det varmeste til alle mine lesere.

_

Rosemary Stimulating Bath

Dette er motstykket til den forrige. Der lavendel er beroligende, er rosmarin oppkvikkende. Og det funker! Denne flasken er selvsagt like stor som den andre, og de samme forholdsregler og priser gjelder: 1-3 korker til et badekar, til 169 kroner. Begge flaskene er av glass, noe som gjør samvittigheten enda bedre.

______________________________________________________________

Hud- og kroppspleie:

Weleda

Mandel Cleansing Lotion

En meget snill og god rensekrem som dufter behagelig av, ikke overraskende, mandel. Gjør jobben sin og holder ansiktshuden ren og pen, samtidig som den pleier den. Man kan ikke be om mer. Tuben er av metall og resirkuleres som sådan.

Innhold: 75 ml. Pris: 99 kroner

_

Mandel Facial Oil

Denne brukes som nattkrem etter at man har renset huden. Dersom man har mye øyesminke på, kan den også brukes som sminkefjerner før man bruker rensekremen – og man har dermed to funksjoner i ett og samme produkt. Oljen er helt blank og lukter svakt av mandel. Flasken er av glass.

Innhold: 50 ml. Pris: 145 kroner.

_

Mandel Moisture Cream

Denne fuktighetskremen brukes som dagkrem. Den er ganske tyntflytende og trekker overraskende fort inn i huden. Egner seg bra som sminkeunderlag, og dufter svakt av mandel. Mild og god. Tuben er laget av resirkulerbart metall.

Innhold: 30 ml. Pris: 165 kroner.

_

Giovanni Organic Cosmetics

Hydrate Body Lotion, Cassifluer White Tea

En veldig god og velduftende bodylotion som trekker utrolig raskt inn. Så raskt at det er fullt mulig å smøre seg inn om morgenen og trene en gang utpå kvelden uten at den renner av igjen, slik jeg har opplevd det med veldig mange andre lotioner.

Innhold: 250 kroner. Pris: Husker ikke, da det var min kjære som kjøpte den for meg. Jeg kommer tilbake til det.

_

___________________________________________________________

Generell hygiene:

Weleda

Rosmary Soap

Håndsåpe som lukter frisk av rosmarin. OBS! Den lukter mye sterkere i forpakningen enn hva den gjør når den ligger ferdig ved siden av vasken, så det er ingen grunn til å la seg skremme. Den veier 100 gram og koster i underkant av en femtilapp. Jeg har dessverre rotet vekk kvitteringen, men jeg skal undersøke prisen nøyere.

_

Rose Soap

Håndsåpe som dufter behagelig av rose.

Veier, som den andre, 100 gram, men er litt dyrere.

_

Lavera

BodySpa Dusj- og badegel, Orange-Sea Buckthorn

En fruktig og fin dusjgele som rengjør huden uten å tørke den ut. Dufter varmt av appelsin, og varer lenge.

Innhold: 150 ml. Pris: 99 kroner.

_

BodySpa Dusj- og badegele, Vervain – Lemon

Denne er frisk og fin og stimulerende – perfekt for morgendusjen! Dufter som en slags søtaktig versjon av sitron.

Innhold: 150 ml. Pris: 99 kroner

_

_______________________________________________________

Hårpleie:

Giovanni Organic Cosmetics

50/50 Balanced Shampo

Vanligvis blir håret mitt fort mett av shampoer, noe som gjør at jeg må bytte ganske ofte. Nå har jeg dog brukt denne (som i den samme flasken) i godt og vel en måned, og håret mitt og meg er fortsatt på talefot. Intet mindre enn en bedrift i seg selv. Hårbunnen har det også helt fint, i motsetning til tidligere kolonial-prosjekter.

Innhold: 250 ml. Pris: 125 kroner.

_

50/50 Balanced Hair Remoisturizer

En veldig god balsam som klarer kunsten med å gi pleie og glans helt uten å tynge håret eller å drukne hodebunnen med pleiekrem man aldri får skylt bort. Den er veldig, veldig drøy – jeg har pr i dag brukt den omtrent annenhver dag i over en måned, og er ikke engang i nærheten av å ha kommet halvveis i flaska!

Innhold: 250 ml. Pris: 130 kroner.

_

Natural Mousse Air-Turbo Charged

Hårskum. Det kjennes veldig tynt ut i hendene, men det virker bedre enn hva det ser ut som ved første øyekast og denne konsistensen gjør at skummet lett lar seg fordele i håret. Likevel egner det seg kanskje best til kort eller oppklippet hår – jeg pleier å bruke det på panneluggen og håret rundt ansiktet.

Innhold: 250 ml. Pris: 130 kroner.

_

L.A Hold Styling Spray, Extra Hold

WOW er alt jeg har å si om denne. Den gir støtte, hold og glans samtidig som den lar seg børste ut og begynne på nytt dersom ting gikk litt skeis – og den er også ekstremt lett å vaske ut av håret etterpå. Det kunne nesten ikke ha blitt noe særlig bedre, spør du meg.

Innhold: 250 ml. Pris: 230 kroner.

_

______________________________________________________________

Sminke:

Dr. Hauschka

Mascara

En silkemyk mascara med roseduft! Den er helt utrolig lett å legge på, den pleier vippene mens den ligger der og den smelter lett av når man fjerner den. I starten var jeg litt lei meg fordi jeg ikke fikk den helt store dramatiske effekten av den, men nå kan jeg ikke tenke meg å bytte tilbake til det gamle merket i det hele tatt. Grunnen er at vippene mine faktisk blir tykkere og lengre når jeg bruker denne, fordi den ikke tørker dem ut.

Innhold: 6 ml. Pris: 130 kroner

_

Kajal

Rett og slett en veldig god kajal. Den er lett å legge på, sitter godt hele dagen og fjernes lett med ansiktsolje.

Vekt: 1.15 gram. Pris: 102 kroner.

_

Logona

Løst pudder

Fint, løst pudder som er lett å legge på og som i tillegg ikke har den vanlige orange gløden veldig mange andre puddere har. Varen kom utrolig fort frem i posten.
Vekt: 25 gram. Pris: 258 kroner.

_____________________________________________________________

Forhandlere:
Weleda fåes kjøpt i helsekostbutikker.
Giovanni Organic Hair Care fåes kjøpt i helsekostbutikker og kan bestilles online fra CosMie AS.
Lavera fåes kjøpt i helsekostbutikker.
Dr.Hauschka fåes kjøpt i helsekostbutikker, samt i Kinsarvik Naturkosts nettbutikk.
Logona fåes kjøpt online fra Naturkosmetikk.com.

Reklamer